بزرگترین مزرعه ماهی دریایی جهان در سواحل نروژ نصب شده است. هدف تولید غذاهای دریایی ایمن تر و پایدارتر است. بر اساس گزارش WWF، یک سوم از ذخایر ماهی در جهان به دلیل صید بیرویه به محدودیتهای بیولوژیکی خود رسیدهاند با این حال، جمعیت جهانی در حال افزایش هر سال به غذای بیشتری نیاز دارد. مدتهاست که پرورش ماهی به عنوان راه حلی برای مبارزه با صید بی رویه در حالی که رشد تولید غذا را حفظ می کند، پذیرفته شده است. اما مزارع سنتی ماهی با مشکلاتی مانند تجمع ضایعات و مدفوع در بستر دریا، بیماری و فرار ماهی مواجه هستند.
انتقال مزارع پرورش ماهی به دریا می تواند به حل تعدادی از این مشکلات کمک کند. اقیانوس باز فضای بیشتر، آب های عمیق تر و جریان های قوی تر را ارائه می دهد. جریان های اقیانوسی به ویژه برای کاهش انتشار انگل ها و آلودگی ستون آب موثر هستند. فاصله بیشتر تا ساحل نیز تعامل با ماهیان وحشی و در نتیجه اثرات منفی مانند به خطر افتادن سلامت باروری را به حداقل می رساند.
Ocean Farm 1 یکی از اولین مزارع صادرات ماهی دریایی در جهان است. این مرکز آزمایشی در مقیاس کامل، در حدود 5 کیلومتری سواحل نروژ مرکزی، در همان عرض جغرافیایی آلاسکا واقع شده است. این بزرگترین سازه در جهان است که بیش از 100 متر عرض دارد و بیش از 40 متر زیر سطح اقیانوس امتداد دارد. این مرکز در مجموع می تواند حدود 1.5 میلیون ماهی آزاد اقیانوس اطلس را در خود جای دهد.
مزرعه ماهی پیشگام همچنین دارای دوربین، سنسور اکسیژن و سایر تجهیزات دیجیتال است. اپراتورها با جمعآوری هرچه بیشتر دادههای ممکن در مورد ماهیهای پرورشی میتوانند تغذیه، تعامل و شرایط محیطی را بهینه کنند. سازندگان این مرکز را به عنوان “بزرگترین آزمایشگاه شناور جهان” توصیف کرده اند.
مزایای بتن
Ocean Farm 1 به به حداقل رساندن ردپای محیطی، بهبود رفاه ماهی انگز و جلوگیری از محدودیت فضا کمک می کند و فرصت های بیشتری برای پرورش ماهی مسئولانه و سازگار با محیط زیست فراهم می کند. همچنین جمعآوری دادههای گسترده، نظارت دقیق و اتوماسیون را ارائه میدهد که به پرورش دهندگان ماهی امکان میدهد تا به طور بهینه جمعیتهای بزرگ ماهی را مدیریت کرده و تولید را به حداکثر برسانند.
پتانسیل بازار
طبق گزارش فایننشال تایمز، آبزی پروری سریع ترین بخش تولید غذا در 20 سال گذشته بوده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد انتظار دارد این بخش در دهه آینده به رشد سالانه چهار تا پنج درصدی ادامه دهد. کشاورزی فراساحلی می تواند آبزی پروری را هم از نظر گسترش و هم از نظر پایداری گام دیگری به جلو بیاورد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.