کنترل علف های هرز یکی از مهمترین مراحل مراقبت از لوبیا قرمز فله است. رشد سریع علف های هرز در مراحل اولیه رشد لوبیا قرمز باعث سایه انداختن لوبیا می شود.
غرق شدن در لوبیاهای سایه دار رخ می دهد. به منظور جلوگیری از این امر، اولین فرآیند هیل کردن 10-15 سانتی متر است. باید بلافاصله پس از رسیدن رنگ انجام شود.
پس از اولین پروسه بیل زدن، تا زمانی که دوره گلدهی گیاه فرا نرسد، دیگر بیل زدن انجام نمی شود. 70-45 سانتی متر در طول عملیات کاشت.
در صورت استفاده از فاصله ردیفی مناسب، مانند عملیات هیلینگ دوم، می توان با استفاده از دستگاه های بیل زدن با تراکتور انجام داد.
برای اینکه عمل بیل زدن اثر مطلوب داشته باشد باید پس از آبیاری که خاک به تشت رسید انجام شود. این فرآیند باعث می شود که لایه کرم در خاک شکسته شود. با شکستن کرم، اتلاف آب به حداقل می رسد و ریشه ها تهویه می شوند.
باکتری ریزوبیوم که همراه با لوبیا قرمز در ریشه های خشک لوبیا زندگی می کند، فعالیت خود را با فرآیند بیل زدن افزایش می دهد. بنابراین، گیاه شروع به بدست آوردن و استفاده بیشتر ازت می کند.
میانگین بین مراحل کاشت لوبیا و برداشت محصول بین 100 تا 120 روز است. در این فرآیند، لوبیا 300-450 میلی متر است.
نیاز به آب دارد از آنجایی که در کشور ما به عنوان کلبه تابستانی تولید می شود، تامین این آب از باران زیاد امکان پذیر نیست. آبیاری منظم مورد نیاز خواهد بود.
آبیاری 1-2 بار در فاصله بین دوره سبز شدن و گلدهی لوبیا قرمز ضروری است. اما اگر در این مدت آب بیشتری داده شود، باعث افزایش میزان بیماری می شود که باعث پوسیدگی ساقه و ریشه در گیاه می شود. رشد ریشه به طور جدی عقب افتاده است.
در صورت وجود خاک های شنی و هوای گرم آبیاری باید در فواصل 10-5 روزه انجام شود. در صورت وجود خاک های با بافت سنگین و هوای خنک می توان عملیات آبیاری را با فواصل 15-10 روزه انجام داد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.